O Lugo consigue unha nova vitoria logo de tres xornadas sen gañar

Tarde de fútbol no Anxo Carro, onde os de Durán saltaban ao campo coa premisa de lograr os tres puntos, fronte a un Bilbao Athletic que chegaba a Lugo sen presión clasificatoria e con todos os seus efectivos dipoñibles.

Unha primeira metade moi equilibrada onde o Athletic Bilbao xeraba problemas en ataque, con dúas grandes intervencións a remates de Vesga e Aketxe que lograban manter a meta blindada á espera dun primeiro tanto para os locais, que non tardou en chegar, nunha xogada por banda dereita de Iriome, centro medio á entrada de Pablo Caballero que non perdoa e coloca aos de Durán por diante no marcador.

A partir de aquí, os de Durán foron facendose co xogo, con dous bos disparos de Campillo e unha boa chegada de Caballero e Pereira, que a punto estiveron de cristalizar en tanto, o que obrigaba ao Bilbao Athletic a adiantar posicións e defender preto da área. Minutos antes do descanso, unha boa oportunidade para Carlos Pita, nunha gran xogada individual, que a piques estivo de marcar o segundo, pero nesta ocasión o gardamenta, Jon Ander adivinaba o remate e salvaba o tanto.

A segunda parte comezaba co Bilbao Atlhetic máis activo, buscando o gol da igualada e na que gozou de varias oportunidades para empatar, pero nin Guarrotxena nin Olaetxea puideron conseguir o ansiado gol do empate, ante un Roberto eficaz, que resolvía con solvencia as ocasións xeradas polos visitantes.

O Lugo continuaba rondando o segundo da tarde, que chegaba cando David Ferreiro, filtraba un balón á carreira de Iriome que era derribado na área, o que provocaba un claro penalti. Era Joselu que executaba a pena máxima e pechaba o encontro cun claro 2-0.

Tres novos puntos para os de Durán, que recuperan a dinámica positiva na casa, e que se enfrontan este vindeiro mércores en Soria ante o CD Numancia.